Diverse

Sfaturi pentru a-ti alege cel mai bun abonament TV

Ceea ce poate fi considerat cel mai bun abonament pentru o persoana, poate fi considerat unul slab de catre un alt utilizator. Astfel ca, alegerea abonamentului TV este subiectiva intr-o oarecare masura, fiind facuta in functie de nevoile si de preferintele fiecarui individ. 

De ce este util un abonament de televiziune?

Intr-o perioada in care platformele de streaming video au castigat atat de mult teren, probabil foarte multi dintre utilizatorii acestora se intreaba de ce este nevoie sa isi mai faca un abonament televiziune. Principalul raspuns este ca in acest mod se poate avea acces, intr-un singur loc, atat la continut destinat relaxarii si divertismentului, cat si la continutul destinat informarii. 

Desi exista inca unii romani care prefera in continuare televiziunea fata de mediul online – care cuprinde televiziune online, site-uri de stiri si platforme de streaming video – altii si-au schimbat putin preferintele in ceea ce priveste tendintele de consum. Astfel ca, un numar foarte mare de abonati la distribuitorii de servicii TV fie si-au schimbat furnizorul de servicii, fie au modificat abonamentele detinute initial cu unele care sa fie destinate device-urilor smart si HD sau Ultra HD. De asemenea, alte aspecte care au determinat aceasta migrare a abonatilor TV tin si de raportul calitate-pret pe care furnizorul il ofera clientilor sai si de posibilitatea de a-si personaliza pachete de servicii adaptate nevoilor si dorintelor lor. 

Cum sa alegi abonamentul TV potrivit? 

Inainte de a se decide ce furnizor de televiziune sa aleaga si pentru ce abonament sa opteze, oamenii ar trebui sa analizeze foarte bine ofertele de pe piata, sa le compare si chiar sa solicite mai multe informatii din partea providerului de servicii pe care si-ar dori sa-l contracteze. 

Un prim aspect referitor la care ar trebui sa se informeze acestia este legat de raza de acoperire pe care o are si de numarul minim de canale TV pe care le contine abonamentul ales. Cel din urma aspect este foarte important, deoarece, pe perioada de derulare a contractului incheiat, furnizorul are posibilitatea de a modifica programele care se regasesc in grila sa, insa nu are voie sa modifice numarul minim al acestora.   

De asemenea, printre altele, o oferta buna de televiziune ar trebui sa contina urmatoarele elemente: 

  • tariful de instalare a serviciului/ cablurilor de televiziune;
  • lista programelor pe care le include fiecare abonament in parte, precum si lista programelor optionale si costurile acestora;
  • aria de acoperire a furnizorului de servicii;
  • perioada de valabilitate pe care o va avea fiecare abonament, precum si cea a promotiilor sau discount-urilor oferite (daca este cazul);
  • perioada minima pe care poate fi alocat fiecare abonament din oferta, dar si penalitatile pe care le poate suferi clientul in cazul rezilierii contractului inainte de expirarea contractului. 

In plus, furnizorii de astfel de servicii vor trebui sa emita si facturi detaliate pentru toate serviciile prestate, indiferent ca sunt de TV, internet, telefonie, sau chiar pachete mixte. Facturile nedetaliate pot fi emise numai pentru serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale.