Casa Ta

7 Retete de paste cu fructe de mare

sea food pasta

Paste cu creveti si sos de lamaie

Pastele cu creveti si sos de lamaie sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa combine prospetimea fructelor de mare cu un gust usor acrisor si revigorant. Aceasta reteta este relativ simplu de pregatit, dar ofera o experienta culinara sofisticata care poate impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 200 g paste (spaghetti sau linguine sunt ideale), 300 g creveti decorticati, 2 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi pisati, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 50 ml vin alb, sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat tocat pentru garnitura.

Incepeti prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Intre timp, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati usturoiul pisat. Adaugati crevetii si sotati-i pana devin roz si opaci, aproximativ 3-4 minute. Turnati vinul alb si lasati-l sa fiarba pana cand se evapora alcoolul, aproximativ 2 minute.

Adaugati sucul si coaja de lamaie in tigaie si amestecati bine. Scurgeti pastele si transferati-le in tigaie, amestecand bine pentru a le combina cu sosul si crevetii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Presarati patrunjelul proaspat tocat inainte de servire pentru un plus de culoare si aroma.

Acest fel de mancare este perfect pentru o cina rapida si usoara, dar si pentru ocazii speciale. Crevetii sunt o sursa excelenta de proteine si ofera o textura suculenta si delicioasa. Combinatia de lamaie si vin alb adauga un strat de complexitate gustului, facandu-l sa fie pe placul tuturor.

Tagliatelle cu scoici si rosii cherry

O reteta deosebita care pune in valoare delicatetea scoicilor si dulceata rosiilor cherry este cea de tagliatelle cu scoici. Aceasta este o alegere ideala pentru o cina romantica sau pentru a impresiona oaspetii cu un preparat rafinat si delicios.

Ingredientele necesare sunt: 250 g tagliatelle, 500 g scoici proaspete, 2 linguri ulei de masline extra virgin, 2 catei de usturoi, 250 g rosii cherry, un praf de fulgi de ardei iute (optional), 100 ml vin alb sec, sare, piper si patrunjel proaspat tocat.

Incepeti prin a fierbe tagliatellele conform instructiunilor, astfel incat sa fie al dente. Intre timp, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati usturoiul tocat marunt si fulgii de ardei iute pentru un gust picant, daca doriti. Apoi, adaugati scoicile si turnati vinul alb. Gatiti pana cand scoicile se deschid, aruncand cele care raman inchise.

Adaugati rosiile cherry taiate in jumatati si continuati sa gatiti pentru inca 3-4 minute, sau pana cand rosiile incep sa se inmoaie. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie, amestecandu-le bine cu sosul de scoici si rosii. Presarati patrunjelul tocat deasupra inainte de servire.

Acest preparat este o explozie de arome si culori, combinand textura ferma a scoicilor cu gustul dulce-acrisor al rosiilor cherry. Este un fel de mancare care aduce aminte de vacantele la malul marii si de serile petrecute in compania celor dragi.

Linguine cu calamari si spanac

Calamarii sunt fructe de mare versatili si gustosi, iar in combinatie cu spanacul si pastele linguine, creeaza un preparat echilibrat si hranitor. Aceasta reteta este perfecta pentru cei care doresc sa incerce ceva nou si delicios.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt: 250 g linguine, 300 g calamari curatati si taiati in rondele, 2 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi, 200 g spanac proaspat, 50 ml vin alb, coaja rasa de lamaie, sare, piper si parmezan ras pentru servire.

Fierbeti pastele conform instructiunilor, apoi scurgeti-le. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati usturoiul tocat fin. Adaugati calamarii si sotati-i pana devin opaci, aproximativ 2-3 minute. Turnati vinul alb si lasati-l sa fiarba pentru a se evapora alcoolul.

Adaugati spanacul si lasati-l sa se inmoaie, amestecand ocazional. Condimentati cu sare, piper si coaja de lamaie rasa. Adaugati linguinele in tigaie si amestecati bine. Serviti cu parmezan ras deasupra pentru un plus de savoare.

Aceasta reteta este o combinare reusita intre bogatia de nutrienti a spanacului si gustul delicat al calamariilor. Parmezanul adauga o nota cremoasa si bogata, completand perfect restul ingredientelor.

Spaghetti cu midii si vin alb

Un alt preparat clasic care nu se demodeaza niciodata este spaghetti cu midii si vin alb. Aceasta combinatie este un adevarat deliciu pentru iubitorii de fructe de mare, oferind o experienta culinara autentica si savuroasa.

Ingredientele necesare sunt: 300 g spaghetti, 500 g midii proaspete, 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 150 ml vin alb, o lingura de unt, sare, piper si patrunjel tocat pentru garnitura.

Fierbeti pastele conform specificatiilor de pe pachet si intre timp, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie larga. Adaugati usturoiul tocat si sotati-l pentru cateva secunde. Adaugati midiile, turnati vinul alb si acoperiti tigaia. Lasati sa fiarba pana cand midiile se deschid, aruncandu-le pe cele care raman inchise.

Dupa ce midiile sunt gatite, adaugati untul si amestecati bine pana cand se topeste, creand un sos bogat si aromat. Condimentati cu sare si piper, apoi scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie. Amestecati bine pentru a combina sosul cu pastele. Presarati patrunjelul tocat deasupra inainte de servire.

Acest fel de mancare este nu doar delicios, dar si foarte usor de pregatit. Midiile sunt o sursa excelenta de fier si proteine, iar vinul alb adauga o nota de rafinament si echilibru. Este o alegere perfecta pentru cei care doresc sa savureze gustul unic al fructelor de mare.

Penne cu creveti si sos de rosii

Crevetii si sosul de rosii sunt o combinatie clasica care functioneaza de minune si in cazul pastelor. Aceasta reteta de penne cu creveti si sos de rosii este o optiune ideala pentru o cina rapida si gustoasa.

Ingredientele necesare sunt: 250 g penne, 300 g creveti decorticati, 2 linguri de ulei de masline, o ceapa mica tocata, 2 catei de usturoi, 400 g rosii tocate din conserva, o lingurita de zahar, sare, piper si busuioc proaspat pentru garnitura.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce acestea fierb, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa tocata. Gatiti pana devine translucida, apoi adaugati usturoiul tocat si crevetii. Gatiti crevetii pana devin roz, aproximativ 3-4 minute.

Adaugati rosiile tocate in tigaie, impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, permitand aromelor sa se intrepatrunda. Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie, amestecand bine pentru a le combina cu sosul de rosii si crevetii. Presarati busuioc proaspat tocat deasupra inainte de servire.

Aceasta reteta este o optiune rapida si delicioasa pentru o cina in timpul saptamanii. Crevetii adauga o textura delicata si un gust bogat, in timp ce sosul de rosii ofera o nota de prospetime si culoare. Este o alegere excelenta pentru toti cei care iubesc pastele cu fructe de mare.

Fettuccine cu raci si sos Alfredo

Racii sunt un ingredient versatil si delicios care se potriveste perfect cu sosul cremos Alfredo si pastele fettuccine. Aceasta reteta este o alegere excelenta pentru o cina rafinata si plina de savoare.

Ingredientele necesare sunt: 250 g fettuccine, 250 g raci curatati, 3 linguri de unt, 2 catei de usturoi, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g parmezan ras, sare, piper si patrunjel tocat pentru garnitura.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le. Intr-o tigaie mare, topiti untul si adaugati usturoiul tocat. Adaugati racii si gatiti-i pana devin rosii si suculenti. Turnati smantana pentru gatit si parmezanul ras, amestecand continuu pana cand sosul devine cremos si omogen.

Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati pastele fierte in tigaie. Amestecati bine pentru a combina pastele cu sosul Alfredo si racii. Presarati patrunjel tocat deasupra inainte de servire.

Aceasta reteta este o explozie de arome bogate si texturi delicate. Sosul Alfredo cremos completeaza perfect gustul subtil al racilor, creand un preparat demn de un restaurant de lux. Este o alegere excelenta pentru cei care cauta o experienta culinara de neuitat.

Pappardelle cu caracatita si sos de vin rosé

Pappardelle cu caracatita si sos de vin rosé este o reteta sofisticata si savuroasa, perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a rasfata papilele gustative intr-o seara obisnuita. Caracatita, cunoscuta pentru textura sa unica si gustul delicat, este o alegere ideala pentru a crea un preparat rafinat si delicios.

  • 250 g pappardelle
  • 300 g caracatita curatata si taiata in bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosé
  • 200 ml suc de rosii
  • Sare si piper dupa gust
  • Busuioc proaspat pentru garnitura

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente, apoi scurgeti-le. Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si adaugati ceapa tocata si usturoiul. Sotati pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugati caracatita si gatiti pana cand se rumeneste usor.

Turnati vinul rosé si sucul de rosii in tigaie si lasati sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa si capata o consistenta omogena, aproximativ 15-20 de minute. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Adaugati pastele fierte in tigaie si amestecati bine pentru a le combina cu sosul si caracatita. Presarati busuioc proaspat tocat deasupra inainte de servire, pentru un plus de aroma si prospetime.

Specialistul gastronomic Jamie Oliver mentioneaza intr-unul dintre articolele sale ca "fructele de mare, cum este si caracatita, sunt un ingredient care poate transforma o masa obisnuita intr-o experienta culinara memorabila". Acest preparat ilustreaza perfect aceasta afirmatie, oferind o armonie perfecta de arome si texturi care cuceresc orice amator de delicii culinare.

In concluzie, pastele cu fructe de mare ofera o multitudine de arome si combinatii care pot satisface cele mai diverse gusturi. Fie ca alegeti creveti, scoici, calamar, midii, raci sau caracatita, fiecare reteta prezentata aduce o parte din prospetimea si rafinamentul marii direct in farfuria dumneavoastra. Cu putina creativitate si ingredientele potrivite, puteti transforma o cina obisnuita intr-o experienta culinara de neuitat. Specialistii din domeniul culinar recomanda fructele de mare ca o sursa excelenta de nutrienti, proteine si grasimi sanatoase, astfel ca aceste preparate nu sunt doar delicioase, ci si benefice pentru sanatate.