Vrei o grădină plină de culoare, dar te-ai săturat de plante care nu înfloresc sau pălesc la prima căldură? În rândurile de mai jos găsești recomandări și păreri de la Grădinamax, cu privire la florile cel mai ușor de crescut în grădină. Chiar dacă nu ai timp să te ocupi sau pur și simplu ai avut experiențe mai puțin plăcute până acum, există opțiuni de plante care oferă flori cu un minim de îngrijire și efort.
Așadar, iată ce poți face pentru a adăuga un plus de valoare și strălucire grădinii tale. Cu aceste idei îți poți face planul pentru sezonul din anul ce vine. Cu puțină răbdare și planificare, orice grădină se poate transforma într-o oază de frumusețe.
- Aster
Dacă îți plac nuanțele de albastru, violet și alb, atunci asterul își va găsi cu ușurință loc la tine în grădină. Aceste plante sunt foarte ușor de crescut, deși vor înflori în a doua parte a sezonului cald. Nu sunt deloc pretențioase și poți umple cu succes locuri golașe din grădină. Vor forma covoare colorate cu ajutorul florilor. Se pot planta atât în grădină, cât și în ghivece.
Alege zone însorite pentru semințele acestor plante, pentru a favoriza germinarea si obținerea unor culori strălucitoare. După apariția florilor, oferă plantelor îngrășământ adecvat.
- Crinul
Deși par plante pretențioase, crinii nu sunt deloc greu de crescut. Au nevoie de puțină atenție pentru a crește și ne bucura privirea cu florile lor spectaculoase. Unde mai pui că sunt atâtea varietăți de unde poți alege. Cu siguranță vei găsi ceva care să-ți placă în familia crinilor.
E bine de știut că sunt crini timpurii, ce înfloresc în primele luni ale sezonului cald, și crini ce înfloresc ceva mai târziu, spre mijlocul verii. Dacă alegi varietăți diferite, ce înfloresc în același timp, te vei putea bucura de flori pe tot parcursul sezonului cald (vor înflori în reprize). Plasează crinii în locuri luminoase și udă cu moderație. La fiecare 3-5 ani, bulbii de crini vor trebui dezgropați și separați, pentru ca rădăcinile să nu se supraaglomereze. Această operațiune se face în toamnă, după ce au trecut florile.
- Sedum
Cele mai citite articole
Sedum sau iarba grasă, este o plantă decorativă ce nu are nevoie de mai nimic pentru a crește. Pur și simplu o pui în grădină și, fără prea mult efort din parte ta, va înflori. Are nevoie doar de mult soare, deci mare grijă la locul în care amplasezi planta. Un avantaj al plantei e că aceasta e decorativă și prin frunze, nu doar prin flori, formând tufe bogate. Din nou, există varietăți ce înfloresc abundent, toată vara, și varietăți ce înfloresc spre sfârșitul verii.
- Echinacea
Multi iubitori de flori aleg această plantă pentru simplul fapt că te face să te simți acasă, datorită simplității sale. Este o plantă ce crește destul de înaltă și care tolerează bine perioadele secetoase. Se poate găsi în numeroase variante de culoare, deci nu va fi greu să găsești sortimentele cele mai potrivite pentru grădina ta.
Florile sale colorate vor fi o atractie majoră pentru fluturi și alte insecte polenizatoare. Așadar, pe lângă bogația de culoare, aceste plante vor contribui la bunăstarea întregii grădini.
- Bujorul
E greu să rămâi indiferent la frumusețea și parfumul florilor de bujor. În lunile de primăvară târzie, tufele de bujori se umplu de flori mari, grele și spectaculoase. Florile emană un parfum delicat, plăcut nu doar de oameni, ci și de insecte și păsări.
Bujorii apreciază mult un sol bogat în nutrienți și lumină suficientă din partea soarelui. Așadar, e indicat să pregătești solul înainte de amplasarea bujorilor și chiar să fertilizezi pe parcurs, dacă e necesar. În ceea ce privește apa, bujorul se udă cu atenție. Prea multă apă poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Toate aceste plante se pot găsi sub formă de semințe sau bulbi, după caz. Le poți alege din toamnă pentru a fi pregătit(ă) de plantare în primăvară. Bujorii, spre exemplu, se pot planta de la începutul toamnei. Ține cont de aceste păreri de la Grădinamax și vei avea o grădină plină cu flori mai ușor decât ți-ai închipuit.