Caderea parului si calvitia nu mai reprezinta o problema doar pentru barbati. In ultimul timp tot mai multe femei se confrunta cu acest impediment.
Printre principalele cauze ale caderii parului se numara:
- o dieta dezechilibrata;
- stresul;
- unele medicamentele;
- dereglarile hormonale;
- anticonceptionalele;
- cauze genetice;
- infectiile in organism.
Pe langa acestea, alte cauze posibile ale caderii parului sunt insasi obiceiurile noastre nu tocmai bune, cum ar fi: spalatul parului prea des, folosirea in exces a uscatorului de par (daca totusi nu putem renunta la el, se recomanda utilizarea acestuia la viteza cea mai mica, fara a se apropia la o distanta de mai putin de 30 cm de par) sau scarpinatul capului.
Se spune ca pierdem in mod normal pana la 100 fire/zi, dar daca observam o cadere exagerata, acest lucru ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma.
Conform celor spuse de cei de la lady4ever.ro, ce cele mai multe ori caderea parului este determinata de cauze interne, de aceea primul pas trebuie sa fie identificarea cauzei de catre un specialist (de exemplu, medicul dermatolog ). Abia dupa ce se determinam cauza, putem trata in modul cel mai corect aceasta afectiune, pe piata existand o diversitate de medicamente si tratamente care ne pot ajuta.
Atat in cazul in care caderea parului este determinata de factori interni, cat si atunci cand alti factori sunt responsabili de acest lucru, tratamentele naturiste sunt de un real ajutor. Printre cele mai eficiente se numara:
– masajul scalpului (cu ulei de masline sau ricin, cu cel putin o ora inainte de spalatul parului sau masajul scalpului cu otet de mere de 2 ori pe zi, timp de o saptamana);
– infuzia din radacina de brusture ( se beau 2 cani zilnic) se prepara astfel: o lingurita de planta maruntita la o cana de apa, se lasa la infuzat 10 minute, acoperindu-se, se strecoara si apoi se bea.
– aplicarea, o data pe saptamana, unei masti din ulei de ricin (3 lingurite), 1 ou, ulei de masline ( 10 lingurite) – se amesteca pana se obtine un amestec omogen ca maioneza.
– frectionarea scalpului cu alifie de propolis zilnic, timp de 4-5 luni.
– clatirea parului dupa spalare cu infuzie de coada soricelului ( 3 linguri de planta la un litru de apa).
Deasemenea, este foarte important mentinerea unei alimentatii echilibrate, din care nu trebuie sa lipseasca ouale, fructele si legumele proaspete si produsele lactate.