Lifestyle

Liftingul mamar – tot ce trebuie să știi înainte de operație

E bine să te simți confortabil în pielea ta, să te privești în oglindă și să-ți placă ceea ce vezi. Doar că trecerea anilor își lasă amprenta asupra noastră, fie că ne dorim sau nu. Și pe lângă riduri sau aspectul general al pielii, chiar și sânii au de suferit. După sarcină, alăptare sau diferite fluctuații de greutate, sânii își pierd din fermitate, iar aspectul acestora se poate modifica în mod considerabil.

Din fericire, cele care sunt dezamăgite de aspectul sânilor, pot apela la intervenția de lifting mamar. Mastopexia constă în îndepărtarea excesului de piele și țesut de la nivelul sânilor, pentru a le reda forma și fermitatea pierdută.

Când și de ce să apelezi la această intervenție

E important să știi că doar femeile cu vârsta peste 18 ani pot cere ajutorul medicilor în acest sens. În mod evident, pacientele se confruntă cu probleme legate de aspectul sânilor lăsați și lipsiți de fermitate. De altfel, dacă îți dorești și tu să apelezi la această intervenție, va trebui să-ți faci un set de analize. Rezultatul trebuie să indice faptul că ești într-o perfectă stare de sănătate, fără boli cronice și fără să să fii supusă unui tratament cronic cu anticoagulante, antiagregante sau antidepresive.

Cum te pregătești pentru operația de lifting mamar

Înainte de operația propriu-zisă, vei avea o întâlnire cu medicul, timp în care o să discutați despre istoricul tău medical și despre eventualele cazuri de cancer din familia ta. Apoi, medicul îți va recomanda să faci un set de analize, inclusiv o ecografie mamară. În plus, tot el îți va sugera să eviți tutunul, alcoolul, dar și diferite tratamente înainte de operație. 

Ce se întâmplă în perioada de după operație

E important să știi că după operație, sânii tăi pot fi inflamați, dar nu trebuie să-ți faci griji pentru că medicul o să-ți prescrie o rețetă cu medicamente analgezice. De asemenea, în perioada de recuperare o să porți un sutien special. Medicul tău va decide dacă îl vei purta pentru o perioadă de 2 sau 3 săptămâni. Tot în această perioadă este recomandat să dormi doar pe spate și, bineînțeles, să eviți ridicările grele și exercițiile fizice intense. 

A picture containing wall, person, clothing, indoorDescription automatically generated

Riscuri și complicații

Așa cum știi, orice operație presupune și riscuri, despre care vei discuta cu medicul tău. Iată câteva dintre complicațiile generale:

  • Hematomul;
  • Serom;
  • Infecție;
  • Cicatrizare defectuoasă.

Așadar, dacă și tu ești nemulțumită de aspectul sânilor tăi, poți apela la intervenția de lifting mamar sau mastopexie. Nu este o intervenție ușoară, dar îți poți alege un medic specialist cu experiență, care îți va explica fiecare pas în parte și care va avea grijă ca atât înainte, cât și după operație, să respecți întocmai indicațiile lui. Asigură-te că te consulți tot timplul cu acesta și că ești sinceră atunci când îi prezinți istoricul medical, atât când vine vorba de propria stare de sănătate, cât și despre posibilele boli cronice din familia ta. Relația dintre tine și medicul ales contează mai mult decât ți-ai putea imagina. 

Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MAEa3p5g85s-young-woman-with-photo-of-female-breasts-on-color-background/

https://www.canva.com/photos/MAEGfxmXaug-woman-with-bandage-on-her-chest-against-grey-background-breast-augmentation-concept/