Diverse

Închiriază una din casele de vacanţă în staţiunea Vatra Dornei pentru un concediu de vis!

A petrece concediul închiriind din varietatea de case de vacanţă din staţiunea Vatra Dornei este o opţiune foarte bună pentru cei care doresc să se plimbe şi să se relaxeze într-un loc liniştit şi frumos, într-o staţiune care iarna înfloreşte.

Vatra Dornei este un mic colţ de rai din Bucovina, este un loc în care se merită petrecerea vacanţei alături de prieteni, de rude, de familie, una din cele mai îndepărtate zone, liniştite, cu multă zăpadă iarna şi cu mult aer curat vara.

Localizare şi scurt istoric

Vatra Dornei este o staţiune situată în Depresiunea Dornelor, localitatea fiind declarată municipiu în anul 2000 şi cunoscută ca şi o renumită staţiune balneară din ţară şi staţiune pentru practicarea sporturilor de iarnă din secolul XIX. Perla Bucovinei este situată într-un loc de vis, la adăpostul munţilor şi la confluența râurilor, fiind uşor accesibilă cu maşina personală şi cu mijloacele de transport.

Ca şi scurt istoric, Vatra Dornei este atestată de pe vremea întemeierii Moldovei, când Dragoş Vodă s-ar fi îndrăgostit de o păstorita din zona pe nume Doina, iar în amintirea ei a numit răul din apropiere. Prima atestare a acestei localităţi datează din 1592 şi cele mai vechi clădiri se găsesc în zonă comercială, ansamblul ridicat în secolul XVIII.

Ce activităţi poţi face în Vatra Dornei?

Pe lângă vizitarea clădirile istorice mai mult sau mai puţin renovate, unul din obiectivele principale este Parcul Central, ideal pentru o plimbare relaxantă, celebru pentru veveriţele care fac deliciul vizitatorilor. De asemenea, se pot face plimbări pe munte, trasee montane, alpinism, dar şi rafting pe Bistriţa. Turiştii mai aventuroşi se pot da pe tiroliana deasupra răului şi pot practica sporturi de iarnă pe una din cele 4 părţii din staţiune.

Pârtia Dealul Negru este una din cele mai mari şi mai renumite din România, având o lungime de 3200 m, cu un grad de dificultate mediu, o diferenţă de nivel de 400 m şi cu transport prin cablu. Există şi posibilitatea de a schia pe pârtia Veverița, cu un grad de dificultate mediu, o lungime de 850 m, care beneficiază de iluminat nocturn şi de o instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi pârtia Parc 1 şi Parc 2, destinate schiorilor începători şi intermediari, cu un grad de dificultate scăzut şi mediu.

Pe lângă obiectivele turistice din Vatra Dornei, există şi alte obiective în imediata apropiere. Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului este un obiectiv turistic religios foarte important, iar Parcul Natural Călimani este vizitat adesea de turişti pentru frumuseţile naturii ce pot fi admirate aici.

Pe de altă parte, turiştii care închiriază o casă de vacanţă în zona Vatra Dornei, pot parcurge unul din cele mai frumoase drumuri din România, Transraraul, cu peisaje minunate şi pot ajunge la Pietrele Dornei, la Colibita, cel mai frumos lac din ţară, dar şi la mănăstiri precum Suceviţa, Moldoviţa şi Mănăstirea Humorului şi pot face o plimbare cu Mocăniţa din Bucovina.