Casa Ta

Iata 5 metode eficiente de depozitare a alimentelor perisabile

Risipa alimentara este o problema globala. Anual ajung la gunoi tone de deseuri alimentare care afecteaza functionarea armonioasa a planetei. Pagubele sunt uriase, nu doar din punct de vedere financiar, ci si din punct de vedere al sanatatii publice. In ultimul timp, numeroase institutii si ONG-uri aduc in atentia publicului diferite metode prin care se poate face depozitarea eficienta a alimentelor, astfel incat pagubele sa fie reduse. Chiar daca in Romania inca nu exista un plan de ecologizare bine conturat, exista numeroase lucruri pe care le poti face pentru a reduce risipa alimentara, dar si pentru a face economii. Daca vrei sa afli cum poti depozita eficient alimentele perisabile si cum sa faci economii, citeste in continuare acest articol.

Top 5 lucruri pe care le poti aplica incepand de azi pentru a reduce risipa alimentara

Cumpara alimente la nevoie

Exista o tendinta in randul romanilor de a face cumparaturi excesive, mai ales in perioada sarbatorilor. Pentru a reduce cheltuielile, poti face un plan alimentar saptamanal, daca obisnuiesti sa gatesti acasa.

Depoziteaza alimentele

Depozitarea alimentelor influenteaza perioada de timp in care alimentele isi pastreaza prospetimea. Legumele, fructele, conservele, carnea, lactatele, dar si multe alte alimente au nevoi diferite de racire si aerisire pentru a ramane proaspete o lunga perioada de timp. De aceea, este important sa le depozitezi intr-o combina frigorifica care foloseste tehnologii premium. Opteaza pentru o combina frigorifica Beko, care foloseste tehnologia de ultima generatie harvest fresh. Gasesti toata gama de produse Beko la preturi avantajoase in magazinul de specialitate Altex.ro, de unde poti comanda online articolele favorite. 

Cumpara produse cu valabilitate mare

Multe produse ajung in rafturile magazinelor cu diferite perioade de valabilitate. Daca stii ca urmeaza sa folosesti rapid alimentele pe care le cumperi, alege produse care expira mai rapid, deoarece acestea sunt de cele mai multe ori la reduceri si te pot ajuta sa faci economii. Daca stii ca nu vei folosi produsele prea curand, pune in cosul tau alimentele cu data de valabilitate mare, care sa iti permita o perioada de consum indelungata. 

Fii creativ in bucatarie

Multi experti in domeniu recomanda folosirea sustenabila a alimentelor perisabile.  E nevoie de multa creativitate pentru a reusi, insa te poti inspira din retele bucatarilor recunoscuti, care folosesc eficient si responsabil produsele. 

Arunca deseurile selectiv

Se poate intampla ca uneori sa nu reusesti  sa salvezi toate alimentele. Ce poti face pentru a reduce pagubele aduse in ecosistem este sa arunci gunoiul selectiv. Multe din alimentele perisabile se folosesc ca ingrasamant pentru viitoarele recolte agricole.

Viitorul planetei este responsabilitatea tuturor. Fiecare pas catre sustenabilitate este un gest de grija fata de mediul inconjurator. Alege electrocasnice cu consum redus de energie, care folosesc tehnologii avansate pentru pastrarea produselor pe timp indelungat in conditii optime.

Sursa foto: Pexels.com