Factura de energie electrica este una dintre cele mai importante si mai variabile cheltuieli din locuinte la sfarsitul fiecarei luni. Prin urmare, tot mai multi consumatori cauta noi masuri de economisire a energiei electrice. Una dintre cele mai reusite optiuni este instalarea panourilor solare, deoarece iti va permite sa generezi si sa produci propria energie in timp ce poti obtine economii de 30-50% la factura.
Cum sa economisesti energie cu o instalatie de panouri solare fotovoltaice?
Instalarea panourilor solare pentru economisirea energiei electrice este din ce in ce mai populara si de aceea este important sa optimizati la maximum energia solara pentru a va creste economiile datorita autoconsumului fotovoltaic. In plus, exista o serie de masuri pe care le putem folosi pentru a maximiza performanta panourilor solare care vizeaza reducerea pretului energiei electrice din locuinta noastra si economisirea facturilor de energie electrica.
Conform https://sunup.ro/, utilizarea instalatiei fotovoltaice de autoconsum va depinde de mai multi factori:
1. In primul rand, este esential sa calculam corect numarul de panouri solare de care are nevoie instalatia ta fotovoltaica, ceea ce ne va permite sa generam suficienta energie pentru a ne acoperi cererea de energie. In acest fel, vom evita pe cat posibil conectarea la reteaua de alimentare cu energie electrica.
2. Performanta va fi mai mare in acele instalatii fotovoltaice in care consumul de energie este mai mare in perioadele de mai multe ore de lumina solara. Din acest motiv, este indicat sa ne programam si sa ne organizam consumul de energie electrica ori de cate ori este posibil pentru a profita la maximum de orele de expunere la soare.
3. O inclinare si orientare corecta a panourilor solare va fi vitala pentru optimizarea performantelor instalatiei dumneavoastra.
4. Instalatiile de autoconsum au nevoie cu greu de intretinere preventiva. Cu toate acestea, curatarea periodica a panourilor solare va creste productia acestora cu pana la 10%.
Cunoasteti principalele precautii pentru intretinerea instalatiilor de panouri solare.
Cele mai citite articole
5. Tariful pentru autoconsumul solar pe care l-ai contractat va fi decisiv pentru economiile tale.
6. In plus, va recomandam sa achizitionati aparate cu consum redus deoarece acestea sunt mai eficiente si nu vor necesita atat de multa energie electrica de la panourile solare pentru functionarea lor corecta.
La fel, exista o serie de obiceiuri care ne ajuta sa ne reducem factura de energie electrica si sa maximizam economiile. De exemplu, deconectati cel mai mare numar de dispozitive electronice daca urmeaza sa petrecem perioade lungi departe de casa, inlocuiti becurile traditionale cu LED-uri de consum redus etc.
De ce sa instalati panouri solare?
Stiti care sunt avantajele de a avea panouri solare bune si de calitate? De indata ce veti verifica toate posibilitatile pe care le ofera, nu veti dori altceva decat sa treceti la energie curata. Economiile de energie cu panourile solare sunt considerabile, dar de ce? Va explicam in urmatoarele puncte:
Economie de energie solara. Investitia in aceste panouri solare poate genera economii la factura de energie electrica a unei locuinte. Desi investitia initiala poate fi mare, panourile solare pot economisi pana la 30% din investitia anuala, desi este obisnuit ca costul sa fie redus intre 15% si 20%. In cazul utilizarii acestuia pentru a genera aer conditionat, se produc economii de pana la 90%.
Intretinerea panourilor solare. Nu necesita ingrijire riguroasa si sunt rezistente la intemperii deoarece sunt realizate din materiale foarte rezistente. Nu sunt delicate, dar pentru a-si mentine eficienta energetica au nevoie de lucrari de curatare la suprafata (de doua sau trei ori pe an).
Autoconsum de energie. Durabilitatea si energiile regenerabile sunt impuse in mediul public si privat, astfel incat consumatorii beneficiaza de reduceri de taxe si ajutoare, inclusiv o posibila acoperire de pana la 40% din costul instalatiei fotovoltaice.
Emisia de CO2. Peste 2.000 de kilograme din acest gaz nu vor ajunge in atmosfera.
Energie sustenabila. Cresterea pretului gazului si consumul limitat de combustibili fosili a permis un mare avans in tehnologia care sustine energia solara si a devenit una dintre cele mai dezvoltate si fiabile.