Casa Ta

Cat de eficient este sistemul de incalzire in pardoseala?

Numarul celor care aleg sistemele de incalzire in pardoseala este tot mai mare, datorita numeroaselor avantaje pe care acest tip de incalzire le ofera. Faptul ca preturile de instalare pot fi mai mari decat in cazul altor solutii nu mai reprezinta un dezavantaj atat de important, ci oamenii sunt mai atenti la gradul de eficienta al solutiilor de incalzire. 

Cum functioneaza incalzirea in pardoseala? 

Pe piata sunt disponibile doua tipuri de sisteme pentru incalzirea in pardoseala, care folosesc combustibili diferiti pentru a produce caldura, unul este incalzirea electrica, fiind si cea mai cunoscuta dintre cele doua, iar cel de-al doilea foloseste agentul termic (apa calda). 

Un astfel de sistem de incalzire se monteaza in pardoseala, direct pe sapa, si poate fi alcatuit fie din covoare cu rezistente electrice – in cazul incalzirii electrice – fie dintr-o retea de conducte cu apa calda, in cazul sistemului cu agent termic. 

Indiferent de tipul se sistem ales, incalzirea in pardoseala are in componenta sa trei elemente: sursa de caldura – centrale termice sau pompe de caldura – sistemul de alimentare si control, suprafata radianta, adica pardoseala. 

Un astfel de sistem modern pentru incalzirea locuintei sau chiar numai anumite elemente necesare instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala pot fi gasite in magazinul online Aleroma

Care este gradul de eficienta al incalzirii in pardoseala? 

Unul dintre cele mai importante avantaje ale incalzirii in pardoseala este eficienta termica pe care acest sistem o ofera. Cu toate acestea, gradul de eficienta este influentat si de anumiti factori, care pot impiedica obtinerea temperaturii dorite cu un consum minim de energie. 

Un astfel de factor este tipul de pardoseala folosit pentru finisaj, cea mai potrivita solutie, in acest caz, fiind placile ceramice, pardoseala din lemn isi poate schimba aspectul sub actiunea temperaturilor inalte. 

De asemenea, in camerele cu incalzire in pardoseala este indicata alegerea mobilierului cu picioare, pentru a permite caldurii sa se ridice, iar posibilitatea de a regla temperatura in fiecare camera, individual, contribuie la un consum mai mic de energie.  

In concluzie, incalzirea in pardoseala este una dintre cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintei si care ofera numeroase avantaje.