Diverse

Când poți lua în calcul accesarea unui credit urgent

Îți trebuie urgent o anumită sumă de bani, însă primești doar refuzuri din partea băncilor? În general, condițiile stabilite de instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) sunt mult mai blânde decât cele ale băncilor. Astfel, un credit urgent este mai ușor de obținut, însă te poți aștepta la costuri mai mari decât în cazul împrumuturilor bancare.

Creditul urgent este un împrumut cu o valoare mai mică, de regulă de până la 4.000 de lei, pe care îl poți accesa de la IFN-uri, urmând ca tu să rambursezi banii respectivi fie în câteva săptâmâni, fie în câteva luni. Înainte de alegerea unui credit urgent, analizează cu atenție toate informațiile financiare, de la comisioane până la dobânzi și DAE (Dobânda Anuală Efectivă). Ofertele sunt diverse, astfel că poți beneficia inclusiv de primul astfel de împrumut cu zero dobândă. Dacă optezi pentru un astfel de credit, ai mare grijă să nu întârzii cu plata ratelor, altfel DAE poate sări lejer chiar și de 7.500%.

Un credit urgent poate fi o soluție rentabilă când te afli într-una dintre situațiile pe care le vom prezenta în cele ce urmează, respectiv când îți este imposibil să îndeplinești condițiile băncilor.

Situația 1: Ai ajuns pe lista neagră a Biroului de Credit

Un istoric negativ de plată îți poate crea mari probleme dacă, de exemplu, încerci să accesezi un credit de nevoi personale de la bancă. Cu alte cuvinte, dacă ai mai avut împrumuturi, însă nu le-ai plătit la timp – motiv pentru care ai fost raportat la Biroul de Credit -, te-ai ales deja cu o „bilă neagră” în relația cu băncile. 

În schimb, raportarea la Biroul de Credit nu te va afecta într-un mod negativ dacă încerci să obții un credit urgent de la IFN-uri. De asemenea, poți fi eligibil și dacă te afli în situația în care ai poprire asupra veniturilor salariale.

Situația 2: Veniturile tale nu sunt prea mari

O condiție esențială pentru accesarea unui credit bancar este aceea de a te baza pe venituri consistente, cu caracter permanent. Chiar dacă majoritatea băncilor nu impun o anumită limită de la care să pornească venitul tău lunar, contează totuși să încasezi măcar salariul minim pe economie, pentru a primi „undă verde” la finanțare. Acest lucru nu este valabil însă și în cazul creditelor urgente. De exemplu, vei găsi pe piața nebancară și IFN-uri dispuse să te finanțeze chiar și dacă încasezi 300 lei/pe lună.

Situația 3: Ai o vechime insuficientă la actualul job

Cele mai citite articole

Vechimea la actualul loc de muncă este importantă pentru bănci, nu și pentru IFN-uri. Mai precis, dacă vrei să aplici pentru un credit bancar de nevoi personale, ai nevoie de o vechime de minimum 3 sau 6 luni la actualul angajator, în funcție de cerințele băncii alese. În plus, este important să ai încheiat un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. 

Dacă optezi pentru un credit urgent, îl poți obține, în unele cazuri, chiar și dacă lucrezi doar de lună sau dacă te bazezi pe un contract de muncă pe perioadă determinată.

Situația 4: Ai nevoie de o sumă mică, pe care ai de gând să o rambursezi rapid.

Majoritatea băncilor acordă credite de nevoi personale pe o perioadă cuprinsă între unul și 5 ani. Dacă vrei să împrumuți o sumă mică, pe care ai de gând să o achiți, de exemplu, în câteva săptămâni, îți poți îndrepta atenția către un credit urgent. Vei putea aplica online pentru obținerea acestuia. Aprobarea durează, în cele mai multe cazuri, în jur de câteva ore, urmând ca în cel mai scurt timp să îți fie transferați banii în cont. 

Cum poți găsi rapid cel mai bun împrumut 

Pentru a alege un credit urgent avantajos, este esențial să iei la „puricat” mai multe oferte disponibile pe piața financiară nebancară. În cazul în care te grăbești și sari peste această etapă, riști să iei o decizie nefericită, respectiv să te alegi cu un împrumut mult prea costisitor, care îți va afecta grav bugetul.

Există două variante prin care poți face o trecere în revistă a soluțiilor de creditare oferite de către IFN-uri. Concret, poți analiza pe cont propriu ofertele respective – însă, va trebui să aloci destul de mult timp pentru a accesa numeroasele site-uri ale IFN-urilor din România – ori poți accesa gratuit platforma de comparare Sortter. Un lucru este cert: a doua variantă este mult mai confortabilă și mai eficientă.

După ce vei introduce suma pe care vrei să o obții și perioada care ți se pare cea mai sigură pentru rambursarea împrumutului, Sortter îți oferă toate informațiile de care ai nevoie despre o serie de credite urgente existente pe piață, de la criterii de eligibilitate până la nivelul dobânzilor și al DAE. Astfel, îți va fi extrem de simplu să compari ofertele, punând în balanță avantajele și dezavantajele, și astfel vei descoperi cel mai bun credit urgent pentru nevoile tale. Sortter îți pune la dispoziție și un calculator de credite, pe care îl poți folosi gratuit pentru a scăpa de orice neclarități legate de costul real al unui împrumut care ți-a stârnit interesul. 

Cele mai citite articole