Cuplu

Banii la comun – cum să gestionezi corect bugetul de cuplu!

“Împreună” este un cuvânt minunat pentru orice cuplu, dar ce se întâmplă atunci când trebuie să stabiliți modul de acoperire a cheltuielilor și alte aspecte financiare? Cum gestionați o astfel de situație încât să fiți amândoi mulțumiți? Mergeți pe ideea de “jumi-juma” la orice cheltuială sau stabiliți un buget comun în care contribuiți amândoi și pe care îl destinați cheltuielilor care vă implică pe amândoi? Ce faceți atunci când unul nu dispune de bani suficienți sau este într-o situație materială precară? Cât de mult contează iubirea atunci când este vorba de bani? Să încercăm în cele ce urmează să vedeam care sunt opțiunile cele mai bune pentru a scăpa cu bine din capcana oricărei relații – banii.

Buget comun pentru cheltuielile comune

În momentul în care v-ați mutat împreună trebuie să constituiți un buget aferent cheltuielilor comune. Este cea mai bună soluție pentru orice cuplu. Puteți merge pe varianta unei contribuții egale lunare sau pe aceea a contribuției totale “o lună unul, o lună celălalt”. Desigur, costurile pot varia de la o lună la alta, așa că, prima soluție este și cea mai bună. Nu ar strica nici să faceți un buget pentru situații de urgență, astfel încât să dispuneți de bani pentru cheltuielile neașteptate și care pot depăși valoarea banilor din bugetul comun. La finalul anului puteți reporta banii pentru perioada următoare sau puteți să vă bucurați de ei împreună într-un weekend romantic.

Învățați să faci economii împreună

Dacă v-ați făcut planuri de viitor și stați cu chirie, atunci aveți cel mai bun motiv să începeți să economisiți. Fie că o faceți pentru viitoarea nuntă, fie că o faceți pentru o locuință a voastră, economisirea o să vă ajute foarte mult în viitor. O să învățați împreună cum să gestionați finanțele, unde puteți reduce valoarea cheltuielilor și cum puteți să eficientizați anumite activități pentru a face economii. Este foarte important să încercați să economisiți în mod egal, iar în cazul în care nu este posibil acest lucru în fiecare lună și doar unul dintre voi poate, atunci nu trebuie să te superi pe partener. Nu trebuie nici să îi soliciți să economisească mai mult luna următoare. Până la urmă, aceasta este o acțiune în doi, așa că trebuie să căutați să vă înțelegeți cât mai bine.

Plătiți cheltuielile la termen!

Bugetul vostru la comun ar trebui să vă permită să plătiți totul la timp. Cel mai indicat ar fi să vă automatizați plățile care permit acest lucru, astfel încât să nu existe întârzieri. Iar în cazul în care se întâmplă acest lucru ori dacă survin alte cheltuieli neprevăzute care vă pot da peste cap situația financiară, apelați la bugetul de urgență. Trebuie să nu întârziați niciodată cu plățile pentru că orice acumulare de restanțe nu duce doar la probleme de ordin financiar, ci și la probleme pe plan sentimental.

Dacă nu aveți bani, împrumutați!

Nu este deloc plăcut să împrumuți bani, dar în anumite situații, atunci când nu mai există nicio soluție, trebuie să o faci. Apelează la familie sau solicită un avans de la serviciu (cele mai bune opțiuni). Dar, dacă nu este posibil nici acest lucru, atunci optează pentru soluția oferită de împrumuturile online rapide. Primești banii repede, în mod confidențial, îi poți returna la salariu sit e ajută să îți crești credit scoring-ul pe viitor.

Nu uitați că sunteți împreună și că trebuie să planificați fiecare pas în doi pe care îl faceți, mai ales din punct de vedere financiar. Dacă veți învăța cum să supraviețuiți în mod eficient în această privință, cu siguranță că o să aveți parte de o viață liniștită de acum înainte!