Operaţia de augmentare a sânilor reprezintă o transformare foarte importantă pentru orice femeie, atât din punct de vedere estetic, cât mai ales din punct de vedere psihic şi al încrederii în sine. De-a lungul vieţii, femeile simt nevoia de a face mai multe schimbări, unele minore, iar altele radicale. În acest fel, ele îşi pot schimba starea de spirit şi chiar viaţa, căpătând mai multă încredere în propria persoană.
Însă, există cazuri în care femeile recurg la această operaţie chirurgicală din considerente medicale, că de exemplu reconstrucţia sânilor, pentru femeile care au suferit mastectomii. Operaţia de mărire a sânilor este cea mai cerută şi efectuată operaţie chirurgicală din România. Totuşi, pacientele trebuie să facă această alegere numai în cunoştinţă de cauză, punând în balanţă atât avantajele, cât şi dezavantajele şi riscurile unei astfel de operaţii.
Riscurile implanturilor mamare
Cu toate că este considerată o operaţie uşoară şi chiar de rutină, operaţia de mărire a sânilor este totuşi o operaţie chirurgicală, care presupune anestezie generală şi care nu este scutită de anumite riscuri. De aceea, pacientele trebuie să cunoască şi partea mai puţin frumoasă a acestei intervenţii.
O complicaţie ce poate apărea în urma operaţiei de augmentare a sânilor este sângerarea abundentă deoarece incizia este făcută într-o zonă intens vascularizata. Uneori, în funcţie de gravitate, poate fi nevoie să fie redeschisă operaţia pentru curăţare şi adăugarea unui dren.
De asemenea, pot apărea scurgeri, rupturi şi chiar infecţii ale operaţiei. Dacă riscul de scurgeri şi rupturi pot apărea în timp, din cauza îmbătrânirii implantului, infecţiile pot apărea la câteva zile sau chiar săptămâni de la operaţie, ca urmare a respingerii, de către organism, a implantului.
Cele mai citite articole
În plus, există posibilitatea ca femeile care au implanturi mamare să se confrunte cu o sensibilitatea mai mare a mamelonului sau a sanului, dar nu e obligatoriu că acest lucru să se întâmple. Însă, o complicaţie majoră ce poate apărea în urma acestei operaţii este necroza, adică formarea unui ţesut mort în jurul implantului.
Avantajele implantului mamar anatomic
Dacă operaţia de mărire a sânilor este aleasă, de obicei, pentru că femeile să capete mai multă încredere în propriul corp, acestea au la alegere din mai multe tipuri de implanturi, în funcţie de forme, calităţi şi scopuri: rotunde, anatomice, netede, texturate, saline, cu silicon gel.
Există, de asemenea, femei care doresc ca augmentarea să fie una evidentă şi de aceea aleg un implant din silicon rotund şi cât mai mare, dar şi femei care îşi doresc ca aceasta să fie cât mai aproape de natural, pentru care sunt recomandate implantarea unor silicoane anatomice.
Printre avantajele celor din urmă se regăsesc, pe lângă aspectul natural, compoziţia şi învelişul silicoanelor anatomice. Acestea conţin gel siliconic coeziv, care nu curge în cazul spargerii acestora, şi au un înveliş cu suprafață texturată, care împiedică deplasarea lor după operaţie.
În plus, volumul şi dimensiunea silicoanelor sunt măsurate în funcţie de forma naturală şi conformaţia sânilor, de lăţimea şi înălţimea pacientei.