7 Retete de Paste cu Fructe de Mare
Pastele cu fructe de mare sunt o alegere perfecta pentru cei care doresc sa incerce o cina sofisticata si plina de savoare. Aceste retete iti vor transforma bucataria intr-un veritabil restaurant italian, combinand aromele bogate ale marilor si oceanelor cu texturile diverse ale pastelor. De la spaghetti la linguine, fiecare tip de pasta poate fi transformat intr-o capodopera culinara cu ajutorul ingredientelor marine proaspete.
1. Spaghetti cu Fructe de Mare
Un clasic in bucataria italiana, spaghetti cu fructe de mare este atat de simplu de preparat, cat si incredibil de gustos. Ai nevoie de: 400g spaghetti, 200g creveti, 150g scoici, 100g calamari, 2 catei de usturoi, 400g rosii in bulion, o legatura de patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline si adauga usturoiul taiat marunt. Dupa un minut, adauga fructele de mare si prajeste-le pana devin roz. Adauga rosiile si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Intre timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si amesteca-le cu sosul de fructe de mare. Presara patrunjel tocat si serveste fierbinte.
2. Linguine cu Midii in Sos de Vin
Linguinele cu midii in sos de vin sunt o reteta elegantă si plina de savoare. Ingrediente: 400g linguine, 500g midii, 1 pahar de vin alb, 3 catei de usturoi, zeama de la o lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Curața bine midiile sub apa rece. Intr-o tigaie larga, incalzeste uleiul de masline si adauga usturoiul taiat felii. Adauga midiile si vinul, acopera cu un capac si lasa la foc mare pana cand midiile se deschid. Intre timp, fierbe linguinele al dente, scurge-le si amesteca-le in tigaie cu midiile si sosul format. Adauga patrunjelul tocat si zeama de lamaie inainte de servire.
3. Tagliatelle cu Sos de Crabi
Tagliatelle cu sos de crabi este o reteta rafinata care va impresiona orice musafir. Ingrediente necesare: 400g tagliatelle, 300g carne de crab, 200ml smantana pentru gatit, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, ulei de masline, sare, piper si un praf de nucsoara.
Cele mai citite articole
Într-o tigaie, incalzeste uleiul si soteaza ceapa si usturoiul pana devin translucide. Adauga carnea de crab si prajeste pentru cateva minute. Toarna smantana si lasa sa scada la foc mic. Condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Fierbe tagliatellele, scurge-le si amesteca-le cu sosul cremos de crab. Serveste cu parmezan ras deasupra, daca doresti.
4. Fusilli cu Salmone si Asparagus
Fusilli cu salmone si asparagus este o combinatie delicioasa de texturi si arome. Va trebuie: 400g fusilli, 200g file de somon, 100g asparagus, 200ml smantana pentru gatit, zeama de la o lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Asparagusul se taie in bucati si se blancheaza in apa clocotita pentru 2 minute. Într-o tigaie, prajeste somonul in ulei de masline pana devine auriu, apoi adauga asparagusul si smantana. Lasa sosul sa scada la foc mediu. Intre timp, fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu sosul de somon si asparagus. Adauga zeama de lamaie si serveste imediat.
5. Penne cu Sos de Creveți și Ardei Rosu
Penne cu sos de creveți și ardei rosu este ideală pentru o cina rapida si satioasa. Ingrediente: 400g penne, 200g creveți decorticati, 1 ardei rosu, 2 catei de usturoi, 200g rosii pasate, ulei de masline, sare, piper si busuioc proaspat.
Într-o tigaie, incalzeste uleiul de masline si adauga creveții si ardeiul rosu taiat julien. Cand creveții sunt aproape gata, adauga usturoiul taiat si rosiile pasate. Soteaza totul pentru cateva minute, apoi condimenteaza cu sare, piper si busuioc tocat. Fierbe pastele, scurge-le si combina-le cu sosul de creveți. Serveste fierbinte, decorat cu mai mult busuioc.
Fiecare dintre aceste retete de paste cu fructe de mare aduce un strop de mare si o briza de arome italiene in farfurie. Cu ingrediente proaspete si combinatii de arome indraznete, aceste paste sunt perfecte pentru orice ocazie speciala sau chiar pentru o cina obisnuita, dar deosebita. Experimenteaza si tu aceste retete si transforma masa de seara intr-un festin la malul marii!