Casa Ta

Hidroizolatii terase – Protectie impotriva influentelor naturii

Balcoanele deschise si terasele au nevoie de protectie impotriva influentelor externe. Zapada, ploaia, ceata si ultravioletele impreuna cu schimbarile de temperatura, au un efect distructiv asupra structurii. Pe suprafata materialului pot aparea fisuri si alte defecte vizibile. Cu hidroizolatie, terasa  va fi protejata impotriva umiditatii ridicate si ii va mentine aspectul impecabil. Lucrarile de hidroizolatie adecvate pot fi efectuate atat in ​​interior, cat si in exterior.

De ce este necesara hidroizolatie pe terasa exterioara?

Protectia structurii. Schimbarile bruste de temperatura si expunerea la umiditate pot afecta negativ elementele structurale ale structurii si pot duce la distrugerea lor.

Prevenirea formarii mucegaiului. Hidroizolatia unui balcon cu podea din lemn elimina formarea de ciuperci, mucegai si alte medii patogene.

Mentinerea unui aspect impecabil. Structura deschisa isi va pastra aspectul impecabil si nu se vor vedea defecte si crapaturi pe ea.

Hidroizolatia terasei include amenajarea acoperisului, podelei si peretilor despartitori. Astazi,  exista un numar mare de compusi de impermeabilizare diferiti care difera prin metoda de aplicare, precum si prin parametrii tehnici si operationali. Cele mai populare sunt produsele polimerice cu componente special, care garanteaza rezistenta si durabilitatea stratului protector.

Optiuni de hidroizolatii terase

Optiunile de hidroizolatii terase, includ mastice bituminoase monocomponente, bicomponente, acoperiri de masticuri etc. Masticurile cu una, doua componente sunt de obicei folosite pentru a repara fisurile mici. 

Masticurile bituminoase si acoperirile de ciment de blindaj sunt folosite pentru a sigila fisurile mari. Avantajele hidroizolatiei, includ faptul ca utilizarea sa nu necesita abilitati si echipamente speciale. 

Hidroizolatia bitum-polimer pentru podeaua terasei este usor de aplicat si protejeaza armaturile si elementele de fixare impotriva coroziunii. Alte caracteristici includ aderenta buna la baza, rezistenta la apa, costul accesibil. Produsele pe baza de bitum nu se raspandesc atunci cand sunt aplicate pe suprafete verticale.

Acest lucru faciliteaza lucrarile de hidroizolatii terase si balcoane de tip deschis. Printre dezavantajele compozitiilor, se numara faptul ca toate lucrarile trebuie efectuate numai la o temperatura pozitiva, deoarece lucrarile de izolatii terase cu bitum la temperaturi cu minus se pot deteriora rapid.

Astfel de compozitii de hidroizolatii terase sunt de obicei aplicate in 2-3 straturi, la temperaturi peste zero grade, iar umiditatea trebuie sa fie scazuta. In primul rand, trebuie pregatita suprafata, trebuie indepartate toate impuritatile de pe ea, degresata, amorsata si numai dupa aceea se procedeaza la lucrarile de hidroizolatii terase. 

O terasa cu scurgeri poate duce la umezeala in subsol si in camerele adiacente. Din acest motiv, este important sa se sigileze cladirea corect si profesional. Nu exista o solutie ieftina care sa fie de folos pe termen lung. Se aplica aceleasi reguli ca si pentru etansarea acoperisurilor plate.

In general, trebuie remarcat faptul ca apa gaseste o cale in majoritatea materialelor de constructie si poate acoperi distante mari in proces. Prin urmare, nu are sens sa aplici pur si simplu un material de etansare pe o suprafata existenta. Pentru lucrari de hidroizolatii terase, predomina trei metode: membrane bituminoase, folii sau plastic lichid.