Diverse

Care este cea mai bună somieră de pat: 3 criterii de selecție

Un somn odihnitor începe cu montarea celei mai bune somiere de pat. Deși ne concentrăm atenția mai mult asupra saltelei, trebuie să conștientizăm că și elementul pe care îl punem sub aceasta are impact asupra sănătății noastre. 

Printre principalele avantaje oferite de o somieră de pat se află: susținerea corectă a spatelui, ventilația saltelei (elimină umiditatea, previne acarienii și bacteriile) și prelungirea duratei de viață a saltelei. 

Descoperă în continuare cum alegi cea mai bună somieră de pat și care sunt criteriile de selecție după care să te ghidezi. 

1. Ține cont de tipul de somieră

Somierele de pat se împart în trei categorii mari: fixe, rabatabile și ajustabile. Modelele fixe se mai împart și în somiere cu arcuri, somiere cu lamele ori tapițate. Tipul potrivit este cel care se pliază cel mai bine pe nevoile tale. Somierele cu arcuri se potrivesc cu o saltea cu nucleu din arc continuu sau împachetat, în timp ce modelele cu lamele se combină cu saltelele din spumă poliuretanică ori din latex. 

Dacă îți dorești să suplimentezi spațiul de depozitare, un pat cu somiera rabatabilă reprezintă o soluție bună pentru aranjarea lenjeriilor de pat, a pilotelor și a pernelor. 

Cele mai citite articole

Somiera ajustabilă sau reglabilă îți este utilă dacă îți place să citește o carte înainte de culcare ori când urmărești un film. Acest model îți permite să stai cu partea de sus a corpului ridicată fără să mai fie nevoie să pui mai multe perne una peste alta. Acest tip de somieră este de mare ajutor și pentru persoanele care sunt imobilizate la pat. De regulă, se pot regla prin intermediul unei telecomenzi sau al unor butoane. 

2. Cunoaște caracteristicile materialului

Înainte de a alege cea mai bună somieră de pat pentru tine, citește informații despre caracteristicile materialelor din care sunt realizate somierele. Există somiere metalice și somiere din lemn. Metalul are o rezistență mai mare în timp, însă lemnul este apreciat pentru flexibilitatea sa. 

Somierele din metal sunt ușor de asamblat, sunt rezistente la incendii, atacul insectelor și  în caz de inundații. Somierele de lemn sunt mai populare în ultimii ani grație confortului pe care îl oferă. Aceste modele sunt mai scumpe și mai dificil de montat decât cele din metal.

3. Alege somiera după dimensiunea patului

Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu care te ajută să alegi somiera potrivită pentru tine este dimensiunea patului. În comerț, găsești frecvent somiere cu următoarele dimensiuni: 80×200 cm, 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm și 180×200 cm. În cazul în care ai un pat făcut la comandă și nu găsești somiera potrivită, ia în calcul personalizarea acesteia, dar și suplimentarea bugetului pentru amenajarea dormitorului. 

În ceea ce privește greutatea corporală, majoritatea somierelor de pat au o capacitate de susținere de până la 150 kg, dar există și modele care suportă până la 200 kg. 

Cumpărarea somierei este o etapă importantă în mobilarea dormitorului, astfel că trebuie analizate cu atenție principalele caracteristici ale acesteia. Alege cea mai bună somieră de pat de pe mam-bricolaj.ro pentru a te putea bucura de un somn odihnitor. 

Cele mai citite articole