Diverse

De ce să mergi la psihoterapie? 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre psihoterapie

Concepțiile greșite despre problemele psihologice înseamnă că acest tratament, care ajută milioane de oameni, este uneori stigmatizat, ceea ce poate interfera cu vindecarea. Să mergi la un psihoterapeut București ar trebui să fie fără ezitare, la fel cum vezi un specialist pentru orice altă boală. Studiile arată că terapia este una dintre cele mai bune modalități de a trata tulburările psihologice. Este atât de simplu. Iar pentru cei care nu au patologii mintale, este un mod foarte eficiente de a lucra la problemele vieții de zi cu zi care generează o stare de stres recurent.

Psihoterapeuții îți pot furniza instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți gestiona în mod eficient simptomele. Este destul de natural să vezi un medic pentru o boală fizică. De ce nu ar trebui să se aplice acest lucru și specialiștilor în sănătate mintală? La urma urmei, ideea este să fii sănătos, inclusiv să ai grijă de minte. Pentru a demitiza procesul, s-a realizat o listă de lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre psihoterapie.

Nu este absolut nimic de care să îți fie rușine în psihoterapie

Toată lumea trece prin momente de stres sau depresie. Dar când aceste sentimente te copleșesc, terapia poate ajuta la recâștigarea controlului. Nu este absolut nimic de care să îți fie rușine când ceri ajutor. A vorbi despre asta cu cineva care este instruit pentru a face față anxietății și depresiei poate fi și mai util în gestionarea acestor simptome și canalizarea unor gânduri. 

Fiecare caz este diferit

Cele mai citite articole

Nu există nicio soluție unică, atunci când vine vorba de tratarea afecțiunilor minții. Există diferite metode, de la psihoterapia comportamentală cognitivă până la terapia de grup. Ceea ce funcționează pentru unul poate să nu funcționeze pentru celălalt.

Nu există „durată maximă”

Durata psihoterapiei depinde de circumstanțe, cum ar fi nivelul de stres, istoricul sau diagnosticul de boală mintală. În timp ce unele forme de terapie nu au o durata prestabilită, altele se pot concentra pe o problema specifica într-o perioada relativ scurta de timp.

Nu, nu te întinzi neapărat pe o canapea

Mulți oameni au o idee preconcepută despre cum este la un cabinet psihiatrie, bazată exclusiv pe ceea ce au citit sau văzut la televizor sau în filme. Ei cred în special că este obligatoriu să te întinzi pe o canapea, în timp ce un bărbat cu părul gri, cu ochelari, îți prezintă cele mai intime secrete pe un blocnotes. Cel mai adesea, realitatea nu este aceasta.

Găsirea terapeutului potrivit uneori necesită timp

Consultarea diferiților profesioniști nu înseamnă absolut nimic. Pentru a folosi un clișeu, psihoterapia este ca o primă întâlnire: nu funcționează întotdeauna cu primul venit. Important este să găsești persoana potrivită care să te ajute.

Cele mai citite articole