Diverse

Proiectul casei tale de vis: 4 materiale avantajoase pentru construcții rezistente

Atunci când este realizată proiectarea casei tale sunt luate în considerate și materialele potrivite pentru a acoperi toate nevoile de rezistență și confort ale locuinței. Dacă și tu ești interesat de adoptarea unor materiale cât mai rezistente pentru casa ta, atunci iată un top al materialelor de construcții care îți pot aduce cele mai bune caracteristici de rezistență.

BCA pentru compartimentări ușoare

Blocurile de BCA sunt unele dintre cele mai utile materiale de construcții, fiind folosite în aproape orice tip de proiect de amenajare a locuințelor. Poți cumpăra BCA de pe site-uri precum Mathaus.ro, alături de adezivul potrivit și de sculele necesare pentru aplicare. 

Blocurile BCA sunt deosebit de bune materiale izolatoare și sunt elemente care rezistă foarte bine la foc. BCA-ul nu arde și nu produce scântei incandescente, iar acest lucru face ca aceste materiale de construcții să poată fi folosită fără probleme chiar și în cazul unităților de producție sau în cazul spațiilor de depozitare. 

Blocurile BCA nu sunt scumpe, iar construcțiile realizate din aceste materiale nu necesită neapărat echipe specializate de constructori. Va fi nevoie însă de respectarea proiectului tehnic, cu toate solicitările sale de rezistență, tocmai pentru a fi sigur că ceea ce construiești este durabil în timp. 

Cărămida

Ca și blocurile BCA, zidăria oferă o soluție complexă de realizare a structurilor în depline condiții de rezistență și durabilitate. Ce ar fi important de știut este faptul că zidăria plină poate fi folosită pentru realizarea structurii de rezistență a construcțiilor, în vreme ce zidăria cu goluri poate fi folosită mai mult pentru compartimentări. 

Cărămida este și un bun izolator termic și fonic, drept pentru care casele realizate din cărămidă sunt deosebit de apreciate. Datorită densității crescute a materialului acesta împiedică pierderile de căldură, spre deosebire de beton, care este un material rece mult mai predispus schimburilor termice cu exteriorul.

Vata bazaltică pentru izolații

Cele mai citite articole

Vata bazaltică este fără doar și poate cel mai bun material izolator pentru construcții, iar acest lucru este dovedit și de coeficientul de conductivitate termică al acestui material. La nivel comparativ, spuma poliuretanică este foarte aproape ca și performanțe de valorile pe care le înregistrează vata bazaltică, drept pentru care cele două materiale pot ocupa cu succes cele mai înalte poziții în acest top al materialelor de izolare.

Ar fi însă de menționat faptul că vata bazaltică este un produs natural, în vreme ce spuma poliuretanică are compuși chimici, diferența de preț și calitate făcându-se adesea la acest nivel. Totuși, cele două materiale rămân opțiuni foarte bune de izolare, alături de vata de sticlă, de plută sau de polistiren. 

Țigla ceramică

Țigla ceramică este un excelent material de acoperire, având o rezistență foarte mare în timp. Durata de viață a acoperișurilor realizate din țiglă ceramică este de circa 50-80 de ani. Foarte important în cazul țiglei ceramice este faptul că acest material este termoizolant, spre deosebire de țigla metalică utilizată foarte des ca învelitoare în construcții.

Țigla ceramică însă este un material care rezistă foarte bine la factori meteorologici, nu își pierde culoarea sub acțiunea ploii sau a razelor UV și este foarte rezistentă al anumite substanțe precum acizii, cu accent pe rezistență crescută mai ales la excremente de păsări. 

Comparativ însă cu țigla metalică vorbim despre o greutate puțin mai mare a țiglei ceramice, însă acest lucru este acoperit prin calculele structurale realizate în etapa de proiectare. De asemenea ar trebui să știi că montajul țiglei ceramice se face doar de către personal calificat, pentru a putea fi montate și sistemele de ventilare specifice structurii. 

Aceste materiale reușesc să transforme orice construcție într-un veritabil monument care să dureze o viață, însă la fel de mult acestea reușesc să contribuie și la creșterea confortului și la sporirea frumuseții construcțiilor astfel realizate. 

Cele mai citite articole