Cu închizătoare stil sau nu, cerceii pentru copii din metale preţioase reprezintă o investiţie importantă pe care o pot face părinţii, naşii, bunicii sau alţi membrii ai familiei pe care copiii o vor purta o bună perioadă de timp. Cerceii pentru copii pot avea diferite modele şi forme, pot fi fabricaţi din aur, platină, argint, cu sau fără diamante sau pietre preţioase şi se vor potrivi exigentelor domnişoarelor, fiind bijuterii încărcate de emoţie şi de semnificaţie care le vor trezi amintiri preţioase.
Cum alegi primii cercei ai fetiţei tale?
Fiind vorba de prima bijuterie a copilului, aceasta trebuie să fie micuţă, veselă, finuţă, să nu se agaţe în haine şi să fie realizată din aur sau alt metal preţios. Cerceii pentru bebeluşi şi pentru fetiţe sunt mai mici în dimensiuni decât cerceii pentru adulţi, au un aspect vizual ludic, inspirat din lumea copilăriei, iar principalele lucruri de care ar trebui să ţină cont părinţii atunci când fac o astfel de investiţie sunt:
· dimensiunea. Se vor alege cercei în dimensiunea potrivită pentru copii, modelele scurte şi cu o greutate redusă care nu atârnă de lobul urechii fiind cele mai recomandate;
· material. Cerceii pentru copii nu trebuie să conţină nichel, plumb, cobalt, să fie fabricaţi din aur pur, pentru că oricare alt material le poate provoca iritaţii pe piele;
Cele mai citite articole
· sistem de închidere solid. Se recomanda pentru copii cerceii cu tortiţe, care e închid fie cu tortiţa, fie cu tija cu bumb în spate, pentru a nu se desprinde în timp ce copilul doarme sau se joacă, dar nici să nu se agaţe în haine;
· formă. Cerceii pentru copii nu trebuie să aibă colţuri şi alte elemente care se agaţa de bluze.
Cerceii de bebeluşi nu sunt potriviţi pentru fetiţe mari
O dată ce fetiţă a crescut şi este o mică domnişoară, modelul de cercei de bebeluşi pe care i-a purtat atâta timp poate fi schimbat cu un model mai modern, pentru fetiţe. Urechea copilului creşte o dată cu el şi se măreşte astfel distanţa dintre gaură pentru cercel şi partea de jos a lobului urechii, ceea ce înseamnă că tortiţa îi rămâne mica şi îi turteşte lobul urechii.
Lungimea tijei cerceluşilor trebuie să fie adecvată vârstei. Dacă tija e prea mică, atunci căpăcelul de siguranţă din spate îi poate strânge lobul urechii. De asemenea, nici designul cerceilor de bebeluşi nu mai avantajează fetiţele mai mari, iar modelele de cercei cu inimioare, cu fluturaşi sau orice îi place ei se va dovedi cea mai bună variantă de achiziţie.
Îngrijirea cerceilor este la fel de importantă. Fetiţele trebuie să fie responsabile şi să înveţe cum să îşi îngrijească cerceluşii astfel încât să arate impecabil, să nu îi piardă, împrumute sau zgârie.