Diverse

Ce subdomenii poti sa creezi intr-un plan de web hosting?

Web hosting

Un subdomeniu poate fi utilizat cu scopul de a organiza navigarea catre sectiunile din website intr-un mod mai simplu. Fiecare dintre acestea are o functie specifica si este construit sub o forma de tipul „blog.siteulmeu.ro”. In acest exemplu, textul face referire la un posibil blog cu articole. Exista insa mai multe motive pentru a deschide un subdomeniu pe serverul de web hosting si acestea variaza in functie de industria in care te afli si obiectivele tale de business. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

De ce sa folosesti un subdomeniu?

Desi poti crea orice pagini in domeniul principal, subdomeniile reprezinta o alternativa excelenta pentru a efectua teste. Adesea, atunci cand angajezi un developer sau vrei sa utilizezi un plugin, acest lucru poate crea erori care sa duca la blocarea completa a site-ului. Totusi, daca asta se intampla pe un subdomeniu, il poti sterge imediat, iar fisierele tale principale vor ramane neafectate. In plus, poti face copii ale paginilor si modificari pentru a observa cum ar arata acestea inainte de publicarea oficiala.

Un alt motiv pentru care sa folosesti un subdomeniu pe serverele de web hosting este crearea unui magazin online, separat de site-ul principal. Acest lucru te ajuta sa economisesti timp, deoarece poti instala o platforma de eCommerce, fara sa platesti un domeniu nou. Se poate crea un subdomeniu si pentru pagini traduse in alte limbi, folosindu-se o abreviere corespunzatoare cu fiecare tara.

Cum functioneaza subdomeniile create pentru utilizatori?

Daca iti doresti sa lansezi un curs online sau sa creezi sectiuni premium pe website, un subdomeniu te poate ajuta sa faci asta intr-un mod mai simplu. Nu doar ca poti instala WordPress si alte aplicatii prin intermediul programului Softaculous, dar sesiunile de login au loc intr-un mediu separat de cel normal. Astfel, riscul de a exista atacuri cibernetice este unul redus. 

Poti folosi subdomeniul in serviciul de web hosting pentru a crea un site de membership, unde continutul sa fie accesat doar de catre cei care au platit o taxa lunara pentru asta. In situatia in care vrei sa vinzi un simplu e-book sau unele produse fizice, nu este neaparat nevoie de acest beneficiu.

Cele mai citite articole

Cum vede un motor de cautare subdomeniile?

Google vede subdomeniile precum site-uri noi. Asta inseamna ca fiecare pagina de acest tip este indexata separat de cele principala. De asemenea, link-urile externe primite catre site-ul initial nu au legatura cu subdomeniile. In schimb, subdirectoarele sunt distribuite in mod egal.

Cum sa creezi un subdomeniu?

Acest proces difera in functie de providerul de web hosting. In general, exista un meniu in panoul principal, unde se afla aceasta optiune. Totul se realizeaza instant si nu este nevoie sa detii cunostinte tehnice. Daca vrei sa deschizi mai multe subdomenii, este important sa realizezi faptul ca un certificat SSL obisnuit nu va fi suficient.

In schimb, ai nevoie de unul WildCard. Acesta functioneaza pe toate variatiile de nivelul 1, astfel incat nu mai trebuie sa achizitionezi alte certificate separate. Emiterea sa dureaza pana la 48 de ore si trebuie sa detii o companie inregistrata pentru aprobare. Asigurarea pentru acest serviciu premium este de 10,000$, iar costul de achizitie in jur de 80€/an.

Cat de importante sunt subdomeniile in serviciul de web hosting?

Subdomeniile ajuta companiile stabile pe piata sa targeteze vizitatori specifici, sa efectueze teste si sa sporeasca nivelul de securitate pe site-ul principal. Pe de alta parte, nu esti obligat sa le creezi daca nu-ti doresti acest lucru. Gandeste-te la obiectivele tale pe termen lung si vei sti ce subdomenii sunt necesare in situatia ta!

Cele mai citite articole