Orice femeie preocupată de aspectul său vrea să arate bine în fiecare zi și să strălucească la momentele importante, cum sunt sărbătorile, evenimentele de familie sau întâlnirile de business. În această perioadă, a fost tot mai greu pentru doamne și domnișoare să-și îngrijesască podoaba capilară, pentru că saloanele de coafură au fost multă vreme închise. Ca să-și păstreze înfățișarea cochetă și aerul stilat, multe femei au mutat coaforul acasă și au încercat singure să-și coloreze sau aranjeze părul. Unele au reușit, altele, mai puțin. Dacă faci parte din a doua categorie, citește ghidul complet pentru o vopsire ca la salon pe care ți-l prezentăm mai jos. Iată ce ar trebui să faci:
Achiziționează produsele pentru vopsit
Pentru o vopsire ca la salon, ai nevoie de:
- vopsea de păr în nuanța dorită – alege doar produse de calitate și cumpără 1-2 cutii, în funcție de lungimea părului. Nu trebuie să cheltuiești mult, fiindcă există vopsea de păr la prețuri mici care îți asigură rezultatul dorit;
- pensulă pentru aplicarea culorilor;
- mănuși de cauciuc/latex – 2 perechi;
- cască de duș;
- șervețele demachiante, pentru înlăturarea vopselei de pe față, gât și decolteu.
Pregătește locul
Pune toate produsele necesare pentru vopsire pe o măsuță sau o etajeră, în apropierea locului unde îți vei vopsi părul. Acoperă cu folie de plastic sau de aluminiu chiuveta, podeaua și mobilierul, să nu se murdărească din greșeală cu stropi de vopsea. Vei strânge totul mult mai ușor la final, iar curățenia va fi o simplă formalitate. Îmbracă un tricou mai vechi, pe care, dacă îl atingi cu vopsea, să nu regreți că s-a stricat.
Pregătește părul pentru vopsire
Dacă te-ai decis pentru vopsit acasă, pregătește părul cu două zile înainte: nu-l coafa, nu-l îndrepta cu placa și nu folosi ondulatorul. Astfel, părul va fi odihnit și va reacționa mai bine la vopsea. Nu spăla părul înainte de vopsire, și lasă să treacă măcar o zi între spălatul și colorat. Astfel, scalpul are timp să producă substanțele protectoare și nu se va irita de la vopsea.
Aplică vopseaua pe păr
Citește cu atenție instrucțiunile ca să știi cât să ții vopseaua pe păr. Așa, te asiguri că nu vei avea o culoare prea ștearsă, dar nici un păr ars.
Asigură-te că știi etapele de urmat, ca să nu uiți porțiuni de păr nevopsite, și să te alegi cu un look neuniform și un aspect neîngrijit.
Pune mănușile, amestecă vopseaua într-un bol, adaugă oxidant dacă este necesar și obține o pastă omogenă pe care aplic-o de la rădăcini către vârfuri cu pensula. Respectă acest detaliu, pentru că zona rădăcinilor are nevoie de culoare în plus.
Ca să ai control asupra zonei de vopsire, împarte părul în două părți, cu o cărare pe mijloc. Vopsește cu atenție fiecare șuviță, până la acoperirea completă și uniformă a părului. Strânge părul într-un coc și pune casca de duș. Scoate mănușile și așteaptă numărul de minute indicat în instrucțiunile de utilizare de pe cutia de vopsea.
Îndepărtează excesul de vopsea
Cât aștepți să-și facă efectul vopseaua de păr, curăță fața, zona gâtului, ceafa și decolteul cu șervețele umede demachiante. Este indicat să faci acest lucru imediat după ce ai aplicat vopseaua, ca să nu apuce să se usuce pe piele și să fie mai greu de îndepărtat.
La terminarea perioadei de uscare, pune a doua pereche de mănuși, îndepărtează casca de pe cap și clătește părul cu apă călduță din abundență, ca să scapi de surplusul de vopsea de pe firele de păr. Repetă clătirea până când apa rămâne curată, fără urme de vopsea. Scoate mănușile, strânge folia și obiectele utilizate, astfel încât locul să rămână curat. Nu spăla părul cu șampon după vopsire, ca să nu înlături pigmenții de colorare.
Îngrijește părul între vopsiri
Utilizează șampon și balsam pentru păr vopsit, ca să păstrezi nuanța dorită cât mai mult timp. Așteaptă, cel puțin, o lună între două vopsiri și folosește șampon colorant, nuanțator, rimel sau spray pentru păr alb crescut la rădăcini ca să faci retușurile necesare.
Urmează acest ghid complet pentru o vopsire ca la salon și te vei bucura de un păr frumos, strălucitor și de un look de vedetă!