Perioada sarbatorilor de iarna este vremea in care familiile de reunesc din nou, indiferent din ce colturi ale lumii sosesc parintii sau copiii. Este vorba despre sezonul bucatelor alese, a zambetelor si a cadourilor, in care toata lumea merita sa se bucure de gusturi deosebite. In randurile ce urmeaza sunt prezentate cateva retete Craciun cu pui care vor incanta pe toata lumea, de la cei mai mici si pana la cei mai mari!
Carnati de pui de casa
Nicio masa de Craciun nu trebuie sa fie lipsita de carnatii de pui pregatiti cu drag. Pentru realizarea acestora, gospodinele au nevoie de 2 kilograme de pulpe de pui LaProvincia, 8 catei de usturoi, boia dulce, 2 metri de mate de porc si sare si piper, dupa gust. Carnea trebuie dezosata, apoi trebuie indepartata pielea de pe pulpe si toccata foarte bine cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu o masina de tocat carne. Mai apoi, matele trebuie curatate si lasate putin la uscat.
Ulerior, pulpele tocate se pun intr-un castron mare, se adauga o lingurita rasa de piper macinat si o lingurita de sare. Cateii de usturoi se zdrobesc bine si se amesteca in carne, impreuna cu boiaua dulce si busuioc uscat. La final, amestecul trebuie folosit pentru umplerea matelor, iar carnatii trebuie lasati la uscat pentru cel putin o noapte, intr-un loc racoros.
Piept de pui la cuptor, una dintre cele mai delicioase retete cu pui pentru Craciun
Cele mai citite articole
Printre cele mai gustoase retete cu pui pentru Craciun se numara cea de piept de pui la cuptor. Este o idee excelenta pentru inlocuirea fripturii grele de porc. Printre ingredientele necesare pentru aceasta reteta se numara urmatoarele: un piept de pui dezosat, o cana de smantana, 3 catei de usturoi, o cana si jumatate de parmezan ras, o jumatate de lingurita de piper, sare si ulei.
Cuptorul trebuie incalzit in prealabil, iar intre timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si apoi se unge cu ulei. In paralel, toate celelalte ingrediente se amesteca bine, dupa ce usturoiul a fost tocat. Pieptul de pui trebuie taiat in bucati egale, iar apoi se introduce totul la cuptor pentru o jumatate de ora!
Mancare de pui cu masline
Mancarea de pui cu masline reprezinta una dintre cele mai frumoase amintiri ale multor oameni din copilarie. Usor de pregatit, aceasta este extrem de gustoasa si delicioasa. Pentru realizarea ei, gospodinele au nevoie de o jumatate de kilogram de pulpe sau aripi de pui, 30 de ml de ulei, 3-4 catei de usturoi, 3-4 rosii cherry, 200 de ml de apa, 2-3 felii de lamaie, 150 de ml de suc de rosii, 2-3 rosii uscate, 150 g de masline negre, cimbru, sare si piper.
Ca mod de preparare, usturoiul trebuie pisat, carne trebuie portionata egal, iar ceapa mica trebuie si ea tocata mediu. Se pune apoi uleiul intr-o cratita, se adauga puiul dat cu sare si piper in prealabil, iar ulterior se pregateste sosul. Mai exact, se pune apa peste pui, impreuna cu feliile de lamaie, eapa, usturoiul, cimbrul si rosiile cherry. Se acopera oala cu un capac si se lasa totul la fiert timp de 20 de minute!
LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.