Culorile care ne inconjoara ne influenteaza starea si ne „gestioneaza” energiile. Culorile din farfurie sunt, si ele tamaduitoare sau vatamatoare atat pentru trup, cat si pentru suflet.
Alege-le dupa pofta inimii, dar in cunostiinta de cauza. In ultima vreme, nutritionistii interzic alimente precum pastele fainoase, orezul, painea, cartofii, branza. Ce au ele in comun? Nu sunt colorate.Sau, avantajele unei nutritii echilibrate constau tocmai in folosirea produselor cat mai colorate. Chinezii au fost primii care au folosit savoarea si culoarea alimentelor drept tratament, pentru a restabili energia de la nivelul organelor afectate.
Cele mai citite articole
Aceasta terapie…culinara se aplica, insa, individualizat: fiecare dintre noi reactioneaza diferit la una si aceeasi culoare, pentru ca ii percepe altfel vibratia si ii capteaza energia.
5 culori care sa nu iti lipseasca de la masa
Prin urmare, pentru a stabili dieta potrivita fiecarui pacient in parte, specialistul in cromoterapie il intocmeste cromograma. Datele de care se foloseste sunt numele, data si locul nasterii persoanei respective. Culorile folosite in terapie sunt rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet.
Care este secretul lor?
- Alimentele rosii contin bioflavone, anticianine, betacianina, licopen.
- Alimentele galben-portocalii contin betacaroten, luteina, licopen.
- Alimentele verzi contin clorofila, polifenoli, luteina, licopen.
- Toate aceste elemente fitochimice au un rol important in reducerea radicalilor liberi, responsabili cu procesul de imbatranire. Combinarea lor poate diminua riscul de cancer, boli de inima, hipertensiune si probleme de circulatie, poate tine sub control nivelul colesterolului si poate „drege” problemele digestive.