Toate fructele și legumele au o „temperatură critică”, sub care produsele vor fi afectate în mod nedorit. Un exemplu? Înnegrirea și înmuierea morcovilor. Prin urmare, produsele trebuie depozitate la peste această temperatură pentru a menține viața și longevitatea calității.
Ele se pot depozita foarte corect și în anumite tipuri de camere frigorifice.
De ce să comanzi în 2022 o cameră frigorifică pentru fructe și legume?
Poți păstra fructele și legumele separat
Legumele precum morcovii, castraveții și cartofii sunt sensibile la etilenă, o substanță chimică emisă de multe fructe, inclusiv mere, piersici și roșii. Când sunt expuse la această substanță chimică, determină degradarea celulelor și căderea frunzelor, plus alte efecte secundare, ca de exemplu: amărăciunea la morcovi.
Prin urmare, pentru a evita deteriorarea duratei de depozitare și a calității produselor, fructele și legumele ar trebui depozitate în medii separate sau măcar în zone separate dintr-o cameră rece.
Igiena este prioritară
Igiena este absolut primordială atunci când sunt prezente mărfuri perisabile și, în timp ce atât temperatura, cât și umiditatea contribuie la sănătatea acestor articole, igienizarea unității în sine este un alt factor major. O soluție de depozitare la rece construită din panouri sigure pentru sectorul alimentar va asigura că produsele sunt păstrate într-un mediu curat, fără bacterii și alte organisme dăunătoare.
Controlează umiditatea spațiului de stocare
Este adevărat că produsele depozitate într-un mediu cu umiditate scăzută se pot deshidrata, în timp ce fructele și legumele dintr-o instalație foarte umedă vor dezvolta îngheț, deteriorându-și rapid calitatea. A avea un sistem de refrigerare care menține stabilitatea umidității în orice moment, relevant pentru tipul de articol depozitat, este cu adevărat benefic pentru prospețime și longevitate.
Atenție la dăunători!
Contaminarea produselor de la insecte dăunătoare și rozătoare, precum ar fi șobolanii, șoarecii și gândacii, poate avea efecte devastatoare asupra aprovizionării unei companii. Dăunătorii pot contamina mărfurile cu fecale, urină și alte deșeuri biologice, fără a uita răspândirea diferitelor boli. Astfel de creaturi își vor găsi drum în zonele de depozitare convenționale. Prin urmare, fiecare zonă a unității de depozitare frigorifică trebuie să fie etanșată în timpul construcției, fapt care trebuie realizată printr-o manoperă de instalare foarte calificată și precisă.
Verifică, verifică și iar verifică!
Cele mai citite articole
În timp ce majoritatea sistemelor de refrigerare pot fi bazate pe menținerea unei temperaturi constante în întregul depozit frigorific, ele nu pot ține cont aprioric de numărul de deschideri și de închidere a ușilor sau de mișcarea personalului în interiorul acestora. Monitorizarea periodică a temperaturii interne va ajuta la identificarea eficientă a oricăror probleme de refrigerare și la prevenirea creșterii bacteriilor. Sistemele de înregistrare a datelor pot fi folosite pentru a înregistra automat temperaturile și pentru a trimite alerte atunci când există o fluctuație.
În ultimii 40 de ani, a existat o schimbare radicală în tipul de sisteme de panouri utilizate în proiectele interne de alimente și băuturi, precum ar fi depozitarea la rece și amenajările igienice, în care polistirenul a fost complet revizuit de miezuri izolatoare PIR, precum și cu fibre minerale, în cazuri mai stricte.
Ce sunt panourile de polistiren?
Un sistem popular folosit în industria alimentară încă din anii 1990, panourile din polistiren au o structură cu celule închise, formată din 98% aer. Există două tipuri principale, diferențele lor constă în procesele de fabricație; polistirenul expandat (EPS), realizat prin încălzirea granulelor într-o matriță care le permite să se extindă și polistirenul extrudat (XPS), în care granulele sunt topite împreună și modelate printr-o matriță. Ambele tipuri fac un panou ușor și ieftin, dar care nu poate fi neapărat garantat pentru rezistența la umiditate sau combustibilitate.
Ce sunt panourile PIR?
Termen prescurtat pentru „poliizocianurat”, PIR este un izolator sintetic fabricat din poliol și izocianat, în care, atunci când sunt combinate, creează o structură de tip inel puternic legată. Este un tip îmbunătățit de PUR (poliuretan), în care volumul crescut de izocianat îi permite să fie mai puțin combustibil, fiind astfel capabil să reziste la o expunere mai mare la căldură.
Atunci când izolația în sine este cuprinsă între două foi de metal, formând un sistem complet de panouri PIR, aceasta beneficiază de rigiditate structurală, proprietăți izolante bune și este rezistentă la umiditate, ceea ce înseamnă că este ideală pentru construcția de instalații cu temperatură controlată precum depozitele frigorifice și congelatoare.
De ce se face trecerea de la polistiren la PIR?
În timp ce polistirenul a fost cândva un material de construcție potrivit pentru proiectele alimentare interne, proprietățile sale inflamabile au început să provoace îngrijorare, mai ales după o serie de incendii devastatoare în marile fabrici de producție de alimente din Marea Britanie. Dotat cu sisteme de polistiren care s-au incendiat, a devenit curând un material de construcție inacceptabil, unde asigurătorii nu puteau oferi polițe companiilor existente care foloseau aceste panouri, sau cu siguranță fără o primă.
Alternativa a fost utilizarea unui sistem de panouri PIR, completat cu un finisaj sigur pentru alimente, pentru a se potrivi cerințelor de igienă ale industriei alimentare și băuturilor.
Intră pe tcromania.com pentru a-ți comanda camera frigorifică potrivită!