Sanatate

5 exercitii simple si amuzante de dictie pentru copii. Copilul tau le poate face?

Aptitudinea de a purta un dialog cu alta persoana este foarte importanta pentru oricine, indiferent de varsta. In cazul copiilor, mai ales in primii ani de viata, sporirea abilitatilor de comunicare este esentiala pentru a-i ajuta sa creasca si sa se dezvolte armonios din punct de vedere psihologic. Insa, unii copii pot suferi de anumite tulburari ce ii pot impiedica sa se exprime si sa comunice cu ceilalti, avand probleme in intelegerea anumitor sunete, cat si formularea unor idei intr-un mod inteligibil.

In astfel de situatii, logopedia este cel mai bun si eficient tratament pentru aceasta tulburare de comunicare. Aceasta terapie va ajuta copilul sa amelioreze si sa isi perfectioneze vorbirea, competenta de a asculta si a intelege mai bine dialogurile, atat verbale, cat si non verbale.

5 exercitii de dictie amuzante pentru copilul tau

Un logoped in Bucuresti poate sa ofere copiilor cateva exercitii pentru acasa, putand accelera procesul de tratare si sa ii ajute sa exerseze vorbirea intr-un mod mai simplu si amuzant. Exercitiile de pronuntie si dictie ii vor ajuta foarte mult pe cei mici, de aceea este indicat ca acestea sa se realizeze cat mai des, pentru cele mai bune rezultate.

  1. Capra calca-n piatra, Piatra crapa-n patru; Crapa-i-ar capul caprei, Precum a crapat piatra-n patru.
  2. Am o prepelita pestrita cu paisprezece pui de prepelita pestriti. E mai pestrita prepelita pestrita decat cei paisprezece pui de prepelita pestriti, iar mai pestrit decat prepelita cea mai pestrita este prepelitoiul cel pestrit.
  3. Un bal fara egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real si natural, fara rival, egal si actual.
  4. Papucarul papucareste papucii nepapucariti ai papucaresei, dar papucareasa nu poate papucari papucii nepapucariti ai papucarului care papucareste papucii nepapucariti.
  5. Rege Paragarafaramus, cind te vei dezoriginaliza? Ma voi dezoriginaliza cind cel mai original dintre originali se va dezoriginaliza. Dar, cum cel mai original dintre originali nu se va dezoriginaliza, nici regele Paragarafaramus nu se va dezoriginaliza.

Care este varsta optima pentru o vizita la logoped?

In cazul in care un copil are probleme de comunicare si vorbire, atunci este indicat ca acesta sa urmeze terapie logopedica. In cele mai multe cazuri, varsta optima pentru o vizita la logoped este cuprinsa intre 3 si 4 ani, insa sunt si cazuri in care acesta poate beneficia de o astfel de terapie si la varsta de 2 ani.

Conform Priority Clinic, parintii ar trebui sa se adreseze unui logoped imediat ce observa ca al lor copil are dificultati de exprimare si de vorbire. In cadrul unui centru de logopedie, exista specialisti care pot evalua nivelul de vorbire al copilului si il pot ajuta punctual, utilizand cele mai adecvate si eficiente metode in domeniu.

Astfel, acesta se va putea dezvolta normal si armonios. O vizita la un logoped in Bucuresti poate influenta viata copilului intr-un mod pozitiv, de aceea este esentiala evaluarea, diagnosticarea si tratarea din timp.

Copiii merita sa creasca si sa se dezvolte sanatos si natural, iar o sesiune de logopedie poate imbunatati semnficativ viata copilului, acum si pe viitor.